Logopedie Olst

Als u problemen ervaart bij communiceren, slikken of de ademhaling.  Logopedie Olst heeft in 2024 via Qualiview een waardering van 9,4 gekregen van cliënten en heeft daarmee van Qualizorg BV het Certificaat 'Praktijk met Zorg' ontvangen!

De vestigingen

De hoofdvestiging van Logopedie Olst is in het Medisch Centrum Olst (MCO) in het Averbergen in Olst, Averbergen 3. In het Medisch Centrum Olst zijn verschillende praktijken: de huisartsenpraktijken van De Huisdokters en van dr. Saunier, Apotheek Olst, Ergotherapie Ergocentraal. Het MCO is centraal in Olst gelegen, op 5 minuten loopafstand van het station en het centrum. 

Op deze locatie, geopend van dinsdag t/m vrijdag, werken Petra Koekkoek en Lieke Hamer

De nevenvestiging van Logopedie Olst is in het gebouw De Kroon, aan de Koningin Wilhelminalaan 9 in Deventer. In De Kroon bevindt zich SBO Panta rhei, de TiNtaan, een dependance van fysiotherapiepraktijk Fysiodé en de sporthal. Lieke Hamer werkt hier op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Deze dependance is voor iedereen toegankelijk.


Beide vestigingen zijn op de begane grond, zijn rolstoeltoegankelijk en er is bij beide een invalidentoilet. Ook is er bij beide vestigingen ruime parkeergelegenheid. De openingstijden van beide vestigingen zijn van 08.00 tot 18.00 uur.

Aanmelden en werkwijze

U kunt zich telefonisch aanmelden (0570-564129) of via het formulier op de Homepagina.

Sinds 2011 is logopedie direct toegankelijk. Dat betekent dat u in principe zonder verwijzing naar logopedie kunt. Logopedie Olst heeft het certificaat DTL, Directe Toegankelijkheid Logopedie. Toch vergoeden niet alle zorgverzekeraars dit; CZ, Delta Lloyd, Ohra en De Friesland vergoeden geen DTL. Voor kinderlogopedie in 'De Kroon' is altijd een verwijzing van de huisarts, specialist of tandarts nodig.

Logopedie Olst heeft een korte wachtlijst (september 2024). Na aanmelding bespreekt Petra met u wanneer u in behandeling kunt komen. Soms is het nodig om u te verwijzen naar één van de collega's van LOGIS. (Dit is een samenwerkingsverband van kwaliteitsgeregistreerde logopedisten in Salland en Deventer e.o.) Wij werken altijd op afspraak. De eerste keer is de intake. Wilt u dan de verwijzing, de pas van de zorgverzekering en een geldig identiteitsbewijs meenemen? Na de intake wordt een vervolgafspraak gemaakt voor het onderzoek. De logopedist bespreekt de uitkomsten met u en samen met u maakt de logopedist het behandelplan. Hierna kan de behandeling starten. Een behandelafspraak duurt ca. 20/25 minuten zodat er tijd is voor het bijwerken van uw dossier. Bijna altijd krijgt u huiswerk mee. Wil logopedie voldoende helpen, dan moet u ook thuis oefenen.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat logopedie veel beter helpt als ouders de behandeling bijwonen. U als ouder/verzorger weet dan hoe u het beste met uw kind kunt oefenen. Eén keer in de week bij de logopedie oefenen werkt onvoldoende. U moet thuis dagelijks even oefenen. Met kinderen kan dat vaak spelenderwijs. Zorgverzekeraars eisen ook dat ouders bij minimaal 50% van de behandelingen aanwezig zijn.

E-mailen
Bellen
Info