Logopedie Olst

Als u problemen ervaart bij communiceren, slikken of de ademhaling.  Logopedie Olst heeft in 2023 via Qualiview een waardering van 9,3 gekregen van cliënten en heeft daarmee van Qualizorg BV het Certificaat 'Praktijk met Zorg' ontvangen!

Zorgverzekering

Logopedie zit in de basisverzekering. Dat betekent dat de zorgverzekeraar de logopedische behandeling vergoedt. Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt het eigen risico in de zorg. Hierbij gaat het om bijvoorbeeld onderzoek in het ziekenhuis, medicijnen, en logopedie. Voor 2024 is dit € 385. Dat betekent dat u de eerste € 385 die u aan zorg besteedt, zelf moet betalen. De zorgverzekeraar verrekent dit met u.

Logopedie Olst heeft een contract met alle zorgverzekeraars. Als u een natura polis heeft (de meeste mensen hebben deze), heeft u geen omkijken naar de declaraties. Logopedie Olst regelt dit rechtstreeks met uw zorgverzekeraar. Als u een restitutiepolis heeft, krijgt u een nota. Deze moet u zelf betalen. U kunt deze indienen bij de zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar betaalt u weer.

Zorgverzekeraars vergoeden veel, maar niet alles: 

- Overleg met anderen, bijvoorbeeld de leerkracht, of een verslag (voor bijvoorbeeld een arrangement-aanvraag) worden niet vergoed. Dit moet u zelf betalen. Soms is het nodig dat u of uw kind een hulpmiddel nodig heeft, bijvoorbeeld een trainer (een 'bitje' in de mond bij open mond gedrag of verkeerd slikken). Dit hulpmiddel moet u zelf betalen.

- Bent u verhinderd? Kunt u niet op de afspraak komen? Meldt u dan op tijd af: minimaal 24 uur van te voren. Doet u dit niet en u komt niet op de afspraak, dan moet u deze wel betalen. Tarieven en betalingsvoorwaarden

Betalingsvoorwaarden


Klik hier voor extra uitleg over vergoeding logopedie en het eigen risico


E-mailen
Bellen
Info