Logopedie Olst

Als u problemen ervaart bij communiceren, slikken of de ademhaling.  Logopedie Olst heeft in 2023 via Qualiview een waardering van 9,3 gekregen van cliënten en heeft daarmee van Qualizorg BV het Certificaat 'Praktijk met Zorg' ontvangen!

Wie zijn wij? Even kennismaken


In de praktijk werken Petra Koekkoek en Lieke Hamer, beide zijn logopedist èn academisch geschoold


Petra Koekkoek, eigenaar en logopedist:

In 1988 ben ik afgestudeerd als logopedist aan de Hogeschool Oost Nederland en ben ik direct in het speciaal onderwijs in Deventer gaan werken op (VSO)MLK Arkelstein. Een jaar later ben ik naar Olst verhuisd en ben ik mijn eigen praktijk gestart. Ik werk nu ruim 34 jaar in het speciaal basisonderwijs en in de eigen praktijk. De combinatie van beide banen, onderwijs en de vrije vestiging, is erg prettig; zij vullen elkaar goed aan. Zo heb ik een zeer brede ervaring in het werken met kinderen, en zeker ook met kinderen met een (extra) hulpvraag. In deze 34 jaar heb ik heel veel logopediecursussen gevolgd en ben zo een gekwalificeerd allround logopedist en geregistreerd preverbaal-logopedist. Ook heb ik de masterstudie (MA) Health Care & Social Work gedaan. Mijn thesis had als onderwerp de audit in de eerstelijns logopediepraktijk. Deze Master is een mooie toevoeging op mijn kennis en vaardigheden als allround zorgverlener: deze zijn nu aangevuld met bedrijfsmatige en maatschappij inhoudelijke kennis en competenties.

Ook behandel ik een aantal bewoners van de woon-werkgemeenschap Overkempe; dat doe ik op de 'behandelkamer' van Overkempe zelf.

Naast mijn werk als logopedist heb ik ruim 25 jaar als kaderlid binnen de logopedievereniging NVLF verschillende taken/functies vervuld.

Ook vind ik het leuk om bestuurlijk bezig te zijn en mij in te zetten voor de samenleving. Vanuit dat perspectief ben ik ook werkzaam als raadslid in de gemeente Olst-Wijhe.


Lieke Hamer, logopedist:

In januari 2018 ben ik afgestudeerd als logopedist aan de HAN in Nijmegen. Tijdens mijn logopedieopleiding heb ik stage gelopen in logopediepraktijken en in het speciaal onderwijs. Hierbij heb ik vooral ervaring op gedaan in het behandelen van kinderen met verschillende logopedische problematieken. Daarnaast heb ik tijdens mijn stages en mijn minor de beginfacetten van Nederlands Gebarentaal geleerd die ik graag inzet als ondersteuning in de communicatie. Na mijn studie heb ik gewerkt in het speciaal onderwijs.

Vervolgens heb ik de master Meertaligheid en Taalverwerving gevolgd aan Universiteit Utrecht. Tijdens deze master heb ik onder andere kennis opgedaan over de effecten van meertaligheid op de hersenen, voor- en nadelen van meertaligheid en de sociolinguïstiek van meertaligheid.

Tijdens het behandelen pas ik deze kennis toe, zodat de behandeling goed, passend aansluit op het meertalige kind.

Ik vind het heerlijk om met mensen in contact te zijn en het behandelen maakt mij enthousiast en gedreven, omdat ik graag het beste uit iemand wil halen. Ik vind het belangrijk dat cliënten zich op hun gemak voelen in de behandeling, zodat we samen de opgestelde doelen kunnen behalen. Inmiddels ben ook ik extra opgeleid in het behandelen van spraakstoornissen (Hodson&Paden), afwijkend mondgedrag (OMFT) en stem.

 

E-mailen
Bellen
Info