Logopedie Olst

Als u problemen ervaart bij communiceren, slikken of de ademing.

Wie zijn wij? Even kennismaken

In de praktijk werken Petra Koekkoek en Manon Harleman


Petra Koekkoek, eigenaar en logopedist: 

In 1988 ben ik  afgestudeerd als logopedist en direct in het speciaal onderwijs in Deventer gaan werken op (VSO)MLK Arkelstein. Een jaar later ben ik naar Olst verhuisd en ben ik mijn eigen praktijk gestart. Ik werk nu ruim 30 jaar in het speciaal basisonderwijs en in de eigen praktijk. De combinatie van beide banen, onderwijs en de vrije vestiging, is erg prettig; zij vullen elkaar goed aan.  In deze 30 jaar heb ik heel veel logopediecursussen gevolgd en ik heb de masterstudie (MA) Health Care & Social Work gedaan. Mijn thesis had als onderwerp de audit in de eerstelijns logopediepraktijk. Deze Master is een mooie toevoeging op mijn kennis en vaardigheden als allround zorgverlener: deze zijn nu aangevuld met bedrijfsmatige en maatschappij inhoudelijke kennis en competenties.

Ook behandel ik een aantal bewoners van de woon-werkgemeenschap Overkempe; dat doe ik op de 'behandelkamer' op Overkempe zelf.

Naast mijn werk als logopedist heb ik ruim 25 jaar als kaderlid binnen de logopedievereniging NVLF verschillende taken vervuld.


Manon Harleman, logopedist:

In juli 2019 ben ik afgestudeerd als logopedist aan de Hanzehogeschool in Groningen. Tijdens deze opleiding heb ik stage gelopen in het speciaal onderwijs en in een logopediepraktijk, waarbij ik vooral ervaring heb opgedaan in de behandeling van kinderen. Ik wil mij graag ontwikkelen als een allround logopedist.  

In 2015 heb ik de mbo-opleiding jeugdzorg afgerond. Daarna heb ik op een zorgboerderij gewerkt met jongeren met gedragsproblemen. Het werken met mensen vind ik erg leuk en interessant. Geen één persoon is hetzelfde, waardoor iedereen een andere benadering en behandeling nodig heeft. Maatwerk leveren is daarom ook iets waar ik veel waarde aan hecht. Ik kijk niet alleen naar de logopedische problematieken, maar ook naar de persoon daarachter. Daarom vind ik het werk zo leuk en uitdagend! Daarnaast vind ik het bijzonder dat ik mensen kan helpen op een gebied dat ik zelf erg leuk vind.